Naslovnica Najave Vrlo opasna orkanska bura drma Hercegovinom, iz Hitne službe javljaju da se...

Vrlo opasna orkanska bura drma Hercegovinom, iz Hitne službe javljaju da se ne izlazi vani

Kako su meteorolozi i najavljivali Hercegovinu je noćas pogodila orkanska bura koja je prouzročila niz problema. Pored polomljenih električnih stupova, dignutih krovova, prevrnutih kamiona i slično, nažalost ima dosta i ozlijeđenih osoba koje su se javile na Hitnu službu pa su slijedom toga stigle upute iz širokobriješke Hitne da se ljudi ne izlažu opasnosti i da ako ne moraju ne izlaze vani.
Više sela na području Širokog Brijega je ostalo bez električne energije.

Bez električne energije u subotu ujutro bila su područja mjesta Gradac, Knešpolje, Crnač, Britvica, Izbično, Turčinovici, Buhovo, Rasno, Čerigaj, Mokro, Ljubotići, Dobrkovići, Crne Lokve te dio Jara i Biograca, a ima pojedinačnih kvarova u gradu, ističu iz EPHZHB poslovnica Široki Brijeg.

Snažan vjetar stvorio je probleme i na području općine Čapljina.

Osim što je vjetar čupao stabla i skidao ciglu s krovova, problema je bilo i u prometu. Naime, u naselju Trebižat snažan vjetar prevrnuo je hladnjaču a na groblju u selu Struge vjetar je iščupao grob iz zemlje.

Hladnjača koju je vjetar prevrnuo u Trebižatu završila je na lijevom boku, prilikom čega je nastala veća materijalna šteta. Ozlijeđenih nije bilo.

orkanska-bura-3.jpg

orkanska-bura-2.jpg

Hercegovački portal