Naslovnica Politika I SDP ogorčen: Je li Komšić danas priznao da ga je ‘džamija’...

I SDP ogorčen: Je li Komšić danas priznao da ga je ‘džamija’ izabrala

Javna je tajna da je nelegitimni član Predsjedništva BiH Željko Komšić pobjedu odnio u džamijama tako što su vjerski dužnosnici objašnjavali vjernicima kako svaki treći glas u kući mora ići za Željka Komšića.

Međutim, sve je to Komšić odlično zakamuflirao nakon izbora žestoko udarajući po SDA-u i njihovom političkom rukovodostvu smatrajući ih nacionalistima. Ali, već danas promjene i svojevrsna potvrda Komšića da mora vratiti dug SDA-u koji je sve izorganizirao i vjerskim dužnosnicima koji su provodili naputke. Željko Komšić tvrdi da je odlazak Bh. bloka u opoziciju riskantan potez, te da bi takva logika mogla doći glave ljevici.

U njegovoj stranci to je izazvalo ogorčenost, a ništa bolja situacija nije ni u koalicijskim partnerima u Našoj stranci i SDP-u.

Politički direktor SDP-a Damir Mašić, te predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović reagirali su preko svojih profila na društvenim mrežama.

“Nije mi jasno zašto neki ljudi vrlo jasno, otvoreno i glasno ne kažu da žele, odnosno, moraju da idu sa SDA. Pakovati lični interes, odnosno, motanje u celofan navodnih ‘principa’ uz tzv. ‘očekivanje građana’ jednostavno smrdi”, stav je Damira Mašića kojeg u cijelosti, bez prepravljanja s bosanskog na hrvatski jezik donosimo.

 

S druge strane njegov stranački kolega Saša Magazinović je kratko poručio: “vrijeme je za vraćanje dugova…”, aludirajući na to da je SDA pripremila teren kako bi svaki treći glas išao Komšiću.

 

Grude.com