Naslovnica Društvo Široki Brijeg i Žepče potpisali prijateljstvo na “Večeri s gospodarstvenicima”

Široki Brijeg i Žepče potpisali prijateljstvo na “Večeri s gospodarstvenicima”

Tradicionalni susret “Večer s gospodarstvenicima” održan je u ponedjeljak u širokobriješkom Hotelu “Park”. Na početku večeri nazočnima su se obratili širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević i općinski načelnik Žepča Mato Zovko.

Pozdravljajući nazočne goste iz Širokog Brijega i Žepče, gradonačelnik Miro Kraljević kazao je da je cilj ovoga susreta razmjena iskustava između Žepča i Širokog Brijega.

Ova večer je dobila novu jaču dimenziju koju smo uklopili u naše institucije. Ovaj put je s nama Žepče. Već imamo jedan vid suradnje ali nam je cilj kroz daljnje djelovanje pojačati tu suradnju, istaknuo je Kraljević naglašavajući kako bez gospodarstva ne bi bilo ni Širokog Brijega.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko u svom obraćanju govorio je o ideji općine Žepče da sklopi prijateljstvo s nekom općinom ili gradom iz zapadne Hercegovine. Odluka je pala na Široki Brijeg.

Središnji dio ovogodišnjega Susreta bilo je potpisivanje Svečane povelje o suradnji i prijateljstvu između Općine Žepče i Grada Širokog Brijega.

Večeras nam je pripala uloga da potpišemo povelju o bratimljenju ovih gradova. To znači nastavak suradnje, kazao je Zovko dodajući kako će se nastojati razbijati predrasude koje postoje u BiH.

“Večer s gospodarstvenicima” ujedno je bila i prigoda za upoznavanje gospodarstvenika sa stanjem gospodarstva u Širokom Brijegu i njegovim perspektivama, kao i aktualnim stanjem i perspektivama gospodarstva Općine Žepče.

(www.jabuka.tv)