Naslovnica Kultura Fra Jozo Zovko: Sve više spoznajemo zašto se Gospa u Međugorju dugo...

Fra Jozo Zovko: Sve više spoznajemo zašto se Gospa u Međugorju dugo ukazuje

Crkva je u srce udarena.

Gospina poruka 25. veljače 2019.
„Draga djeco! Danas vas pozivam na novi život. Nije važno koliko godina imate, otvorite vaše srce Isusu koji će vas preobraziti u ovom milosnom vremenu i vi ćete se kao priroda roditi u novi život u Božjoj ljubavi i otvorit ćete vaše srce nebu i nebeskim stvarima. Ja sam još s vama, jer mi je Bog dopustio iz ljubavi prema vama. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Draga molitvena obitelji Pohođenja, ulazeći u proljetni mjesec ožujak, dan nam postaje sve dulji obasjan suncem koje u prirodi stvara dah proljeća. Već vidimo po našim parkovima prve cvjetove koji nas pozdravljaju kao glasnici novoga života. Kako je lijepo imati oči koje vide, koje zamjećuju velike prirodne promjene. Motreći taj novi život i novo rađanje, nadahnjuje nas na našu preobrazbu – novi život.

Kraljica mira nam govori: “Danas vas pozivam na novi život.” Stvoritelj po zakonima prirode poziva sve stvoreno na novi život. Sva priroda je poslušna. Ne može više spavati zimskim snom već se budi. Majka poziva da se svatko od nas probudi na novi život. Je li to moguće? Ne samo da je moguće, već je nužno. Evo nas na početku korizmenog vremena. To je vrijeme odricanja. Vrijeme intezivnijeg rada na samom sebi. Korizma je vrijeme milosti. Bog nam je tako blizu. Iz njegove blizine i ljubavi zrači snaga koja nam pomaže da promijenimo sebe. Da ostvarimo taj poziv na novi život.

Ta milosna aktivnost je poput proljetnog dana koji neprimjetno raste, biva sve dulji. Svatko od nas je pozvan da se svjesno odluči za te sitne korake, za taj polagani rast u duhovnom buđenju. Ta milost ima prednost pred televizijskim serijama i sportskim natjecanjima.

U tragovima milosnog korizmenog hoda vide se prvi cvjetovi novog života. Mnogi će ostaviti u korizmi meso, slatkiše… i time pokazati ljubav prema Isusu. Drugi će s tim odricanjem u jelu uzeti Bibliju i danomice naći vremena i poslušati što nam govori Gospodin. Mnogi će se uspješno dogovoriti kao obitelj zajednički moliti sveti ružarij i pobožnost put križa.

Jedni će odlučiti svakodnevno poći na svetu misu te pohod Presvetom sakramentu. Svi ćemo osjetiti poziv u ovom milosnom korizmenom vremenu okrenuti se bolesnoj braći i siromasima i kao bližnjima činiti im dobro. Svi ovi programi kao naše korizmene odluke polučit će kršćanske plodove. Naša će se vjera i ljubav prema Bogu i bližnjemu očistiti i obnoviti. U naš život će se vratiti mir, a na lice osmijeh.

U ovom vremenu teških udaraca u srce Crkve probudimo se i odlučimo se kroz pokoru i djela ljubavi očistiti srca i obnoviti Crkvu. Ti zastrašujući valovi i protivni vjetrove neće potopiti Crkvu. Naš kormilar je Isus. Ne bojmo se i ne napuštajmo Crkvu, jer ona je jedina kadra prevesti nas na drugu obalu. Za sve svećenike i crkvene prelate koje neumoljivo prozivaju i osuđuju vi molite. Naime, i svećenik je čovjek koji može pasti. Pružite ruku molitve i pomozite svima nama. Popljuvano lice Gospodinovo bit će otkriveno i pokazano svima nama. – Evo čovjeka! – reče sudac Pilat. I svi su zatražili njegovu smrt.

Mi se nećemo pridružiti onima koji napadaju ili kleveću svećenike, mi ćemo s Veronikom pružiti rubac svakom od popljuvanih i obrisati mu lice.

Draga braćo i sestre, ovo je vrijeme zahtjevno i teško. Sve više spoznajemo zašto se ukazuje tako dugo Kraljica mira. Da nije bila s nama, kao što reče prorok u psalmu:” da Gospodin nije bio uz nas, žive bi nas progutali”. Da Gospa nije bila s nama…..!

Ove korizme molit ćemo na sljedeće nakane:

1. Za Svetog oca papu Franju, sve biskupe i svećenike, redovnike i redovnice da ustraju na putu svetosti da se svi probude na novi život po evanđelju; da nam u ovoj korizmi pokažu lice Isusa patnika, Isusa milosrđa i dobrote.

2. Za sve hodočasnike da ih Gospa utješi, obnovi i pozove na novi kršćanski – svetački život; da svatko otkrije u Međugorju da drugog puta nema.
Za vidioce i župljane župe Međugorje da se probude i vrate prvotnoj ljubavi; da s novim žarom živeći poruke obnove svoje obitelji i cijelu Crkvu.

Hercegovina.info