Naslovnica Crna Kronika Velika akcija SIPA-e, uhićenja i pretresi na 54 lokacije

Velika akcija SIPA-e, uhićenja i pretresi na 54 lokacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, počeli operativnu akciju kodnog naziva “Zlatni karat”.

U tijeku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari koje koristi 31 osumnjičena osoba, na ukupno 54 lokacije na području Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja.

Do sada je sedam osoba uhićeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelima krijumčarenje, organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, pranje novca, nedozvoljeno skladištenje robe, porezna utaja ili prevara te krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova.

Osumnjičene osobe se terete da su, u suradnji sa drugim osobama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, vršile krijumčarenje i nedozvoljeno rasturanje neocarinjene robe, točnije predmeta od zlata i srebra.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Zlatni karat” bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Hercegovina.info