Naslovnica Politika Lokalni sarajevski mediji se preznojili od vrijeđanja Kolinde Grabar Kitarović

Lokalni sarajevski mediji se preznojili od vrijeđanja Kolinde Grabar Kitarović

Na marginama konferencije Ujedinjenih naroda “Žene na vlasti“, predsjednica svih Hrvata Kolinda Grabar Kitarović sastala se s generalnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, priopćeno je iz njenog ureda.

Sugovornici su razgovarali o stanju na jugoistoku Europe, s posebnim naglaskom na stanje u Bosni i Hercegovini i o položaju Hrvata u BiH, te o trenutnim globalnim izazovima, piše u priopćenju.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska podržava nastavak postupka proširenja na svih šest zemalja jugoistočne Europe, prenosi Hina.

Posebno je istaknula zadovoljstvo politikom ljudskih resursa, što je prvi put u povijesti UN-a rezultiralo ravnopravnošću spolova u UN-ovoj skupini višeg rukovodstva te pozdravila napredak ostvaren u revitalizaciji rada Glavne skupštine UN-a, priopćio je Ured.

Iz Sarajeva, s tamnošnjih lokalnih medija, krenule su brutalne uvrede velikobošnjačkih elita i njihovih internet ratnika zbog ovog sastanka jedne od najmoćnijih žena svijeta. Smeta im što lobira za svoj hrvatski narod u BiH.

Iako se ti mediji trude prikazati bosanskohercegovačkim, a ne sarajevskim, mahala i mahalski mentalitet, nažalost, iz njih ne mogu.