Naslovnica Društvo Čapljina: Mladi očistili adu, kamion za par sati istovario otpad

Čapljina: Mladi očistili adu, kamion za par sati istovario otpad

Prije par dana u selu Višići u Čapljinskoj općini održana je akcija čišćenja višićke ade. Višićka Udruga Ostajem se odazvala na trenutno popularan izazov #trashtag koji je postao globalna akcija čišćenja smeća. Članovi Udruge Ostajem su iskoristili ovaj izazov kako bi očistili višićku adu na  kojoj se opet stvaraju mnogobrojne divlje deponije. Podsjetimo, ada je prije par godina u potpunosti očišćena od smeća.

U akciji je sudjelovalo dvadesetak volontera koji su napravili jako veliki posao. Sakupljeno je preko 100 vreća smeća i ostalog krupnog otpada, ukupno preko 20 msmeća.

Članovi udruge su izradili i postavili znakove koji upozoravaju da se ne baca smeće.

Iz udruge naglašavaju da je ovo tek prvi korak u revitalizaciji tog iznimno vrijednog prirodnog područja u našem selu, kako bi nam jednog dana s ponosom služilo za aktivnosti i uživanje uz rijeku Neretvu umjesto za odlaganje smeća.

Također, ovo je samo još jedna u nizu od aktivnosti koje će pokrenuti, sa ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolini.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i molimo još jednom sve stanovnike našeg a i okolnih sela da otpad odlažu na za to predviđena mjesta.

PS.: par sati nakon današnje akcije, viđen je kamion tvrtke Eccon inženjering kako istovara građevinski otpad na području neretvanske ade.

Višići.com