Naslovnica Crna Kronika Smrt srpskog mafijaša u Kolumbiji: Nakon izlaska divljao na benzinskoj i htio...

Smrt srpskog mafijaša u Kolumbiji: Nakon izlaska divljao na benzinskoj i htio piti gorivo

Kolumbijski mediji izvijestili su o ‘sumnjivoj smrti srpskog turista’, no vjeruje se kako je otišao u Medellin dogovoriti poslove s kokainom

Kolumbijska policija istražuje smrt 37-godišnjeg Vladimira Vidakovića, srpskog državljana otprije poznatog policiji, koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima umro u bolnici u Medellinu, gradu u kojem je Pablo Escobar osnovao zloglasni Medellinski kartel.

Koban izlazak

Kako prenose mediji iz Kolumbije, drama se dogodila 19. ožujka rano ujutro nakon što je Vidaković došao na benzinsku postaju poslije izlaska.

“Mladić je želio popiti benzin iz aparata za točenje goriva. Stavio je crijevo u usta, ali u njemu nije bilo benzina. Počeo je divljati i ponavljao je da mora popiti gorivo,” navodi se u kolumbijskim medijima. Nakon toga, radnici su pozvali policiju.

“On se tada zaključao u auto. Policajci su provalili u auto i izvukli ga. Vidjeli su da je jako pijan, a vjerojatno i drogiran, pa su ga odveli u bolnicu”, rekao je izvor za Blic.rs i dodao da je Vidaković par sati kasnije preminuo na prijemu u bolnici.

Trgovina kokainom

“Sumnja se da se Vidaković predozirao. Iapk, imaju u vidu njegovu kriminalnu prošlost i poslove sa švercom droge, ne isključuje se mogućnost da je ubijen,” navodi izvor.

Kolumbijski mediji izvijestili su o ‘sumnjivoj smrti srpskog turista’, no vjeruje se kako je otišao u Medellin da dogovori poslove s kokainom.

“Vladimir, kao i njegov ubijeni brat, bili su poznati policiji. Više puta su bili uhićeni i osuđivani, a u Pančevu su glasili kao opasni momci koji su se bavili rekatiranjem i trgovinom narkoticima. Kažu da je imao laboratorij za proizvodnju marihuane u Španjolskoj, ali posljednjih mjeseci počeo je raditi s kokainom, zbog čega je boravio u Kolumbiji”, navodi policijski izvor za Kurir.

Podsjećamo, neki srpski mediji navode kako je Vidaković bio u Kolumbiji kako bi organizirao prijevoz kokaina u Europu.

Dnevnik.ba