Naslovnica Društvo Plenković i kineski premijer šetali Stradunom i gledali izvođenje linđa

Plenković i kineski premijer šetali Stradunom i gledali izvođenje linđa

Program za premijere zemalja članica Inicijative 16+1 ispunjen je u četvrtak u Dubrovniku svečanom večerom u  Kneževu dvoru, plesom Folklornog ansambla Linđo te šetnjom Stradunom pred njihov summit u petak.

 

U popodnevnim satima hrvatski premijer Andrej Plenković je u društvu dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića na Vratima od Ploča, istočnom ulazu u povijesnu jezgru Dubrovnika, dočekao premijere zemalja članica Inicijative “16+1”, a među zadnjima i kineskog premijera Li Keqianga.

Nakon zajedničke službene fotografije na Trgu oružja kod tvrđave Revelin izaslanstva su se uputila prema Kneževu dvoru, gdje je održana svečana večera. Na jelovniku su se, kako se doznaje, našli i jastog te jadranski brancin, a pila se i dubrovačka malvasija.

Sudionici summita su po završetku večere ispred Kneževa dvora uživali u plesu Folklornog ansambla Linđo, a potom su šetnjom preko Straduna došli do Pila, zapadnog ulaza u povijesnu jezgru Dubrovnika.

U petak se održava glavni dio programa – summit “16+1”, sastanka na vrhu 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine i to u dva dijela, na političkom skupu i gospodarskom forumu.  Na političkom i gospodarskom skupu sudjeluje više od tisuću sudionika.

 

 

 

 

 Dnevno.hr