Naslovnica Uncategorized Daniela Škegro: Licemjeri dosta vas je više

Daniela Škegro: Licemjeri dosta vas je više

“Licemjerje, dvoličnost ili hipokrizija je ljudska osobina u kojem pojedine osobe ili skupine navode da se drže pojedinih vjerovanja, standarda, kvaliteta, vrlina, ponašanja, vrijednosti ili nekih drugih karakteristika, a u stvari njih sustavno krše. To je čin kojim se osuđuje ili poziva na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga, te praksa vršenja nekih radnji kojima se ta osoba ili skupine izričito protive i otvoreno kritiziraju.”

 

Društvene mreže prepravljene su šokantnim kritiziranjem ogromnih donacija koje su se u roku od 24 h slile na račun obnove požarom pogođene katedrale Notre Dame u Parisu.
Kao što to obično biva licemjeri uvijek koriste usporedbe s nečim što je izuzetno osjetljivo, a što u konačnici ne može služiti u svrhu usporedbe.

Tako se može vidjeti s jedne strane slika izgorene katedrale,a s druge strane slika gladne djece i kritiziranje što je toliki novac sakupljen u tako kratkom roku za obnovu crkvu.
Ne postoji osoba koja s tugom ne gleda na prizor slike gladnog ili bolesnog djeteta.To je suvišno komentirati.
Na sve to se onda koristi vulgaran rječnik koji je već odavno postao “poželjan” zbog masovnog privlačenja pozornosti i osuđivanje s njihove strane.

Licemjeri na dijelu.

Zanimljivo je da su uvijek najglasniji u osudi oni koji ništa konkretno nisu napravili po pitanju sveopćeg dobra i humanosti već jednostavno takve trenutke koriste za samopromociju “pljujući” i omalovažavajući prostim i vulgarnim rječnikom.
Njihova “zabrinutost” je iole normalnom i razumnom čovjeku smiješna i žalosna istodobno,ali je itekako opasna po one koji nisu u stanju razumno i trezveno razmišljati svojom glavom.

Pa s toga je naprosto nemoguće da će ti i takvi licemjeri koji se tobože predstavljaju kao borci za pravdu i sveopće dobro,u bilo kom kontekstu pomenuti nešto drugo što je doista ogroman problem s kojim se susreće čovječanstvo.
Što u konačnici svakodnevno “guta” ogroman novac.

Gdje ste licemjeri da dignete glas dok se legitimno održavaju sajmovi za prodaju djece za prodaju gay-evima koji se održavaju u najluksuznijim odredištima!?

Gdje ste licemjeri da dignete glas kad se ogroman novac troši za LGBT parade jer ti što paradiraju uporno svako malo nam žele nešto nametnuti mimo naše volje!?

Većinu nas oni uopće ne zanimaju i sa svojim životima mogu raditi što god im volja sve dok ne diraju u ono što je nama sveto !

Gdje ste licemjeri da podignete glas protiv besplatne promjene spola (izrazito skupi zahvati)onima koji to žele,a s druge strane u tim istim klinikama se liječenje dijece naplaćuje strahovito visokim ciframa!?

Gdje ste licemjeri da podignete glas protiv bilijuna eura i dolara utrošenih za propast čovječanstva!?

To vas “ne boli”!
“Boli” vas kad se spomene pomoć crkvi!
Tad ste najglasniji!
Tada ste jako “moralni i obazrivi”,dok ujedno pred vašim očima prolazite pored žednog kojeg niste napojili,gladnog kojeg niste nahranili,tužnog kojeg niste utješili i bolesnog kome niste nastojali pomoći.

Svjesni ste moći postojanja crkve koja se zalaže za najveće ljudske vrijednosti,ali ste ujedno i nesvjesni koliko ste nemoćni.

Licemjeri dosta vas je više.

 

HERCEGOVINA.in