Naslovnica Kultura Čitluk će dodijeliti nagradu za životno djelo Mati Buliću

Čitluk će dodijeliti nagradu za životno djelo Mati Buliću

Na 27. sjednici Općinskog vijeća Čitluk vijećnici su razmatrali i usvojili nekoliko važnih odluka, zaključaka, rješenja i drugih pitanja, između ostalog zaključeno je kako će popularni pjevač Mate Bulić dobiti nagradu za životno djelo.

 

Na sjednicu su jednoglasno usvojena izvješća o radu čitlučkog Kulturno-informativnog centra i Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk za 2018. godinu.

Poznati dobitnici Odlukom Vijeća nagrada općine Čitluk za životno djelo dodijelit će se istaknutom broćanskom pjevaču, poznatom “kralju hrvatske dijaspore” Mati Buliću za razvoj hrvatske kulture i glazbene umjetnosti te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

Vijeće je, također, odlučilo da će se godišnja nagrada općine Čitluk ove godine dodijeliti Podrumima Andrija d.o.o. Paoča – Čitluk za iznimno postignuće i doprinos razvoju gospodarstva u općini Čitluk.

Odlukom Vijeća utvrđeno je kako će ovogodišnja zahvalnica općine Čitluk biti dodijeljena Ivanu Grgiću za njegov doprinos u promociji šahovske i sportske kulture na području općine Čitluk.

OV Čitluka usvojilo je i odluku o pristupanju izradi i izdavanju monografije stradanja Brotnjaka u svjetskim ratovima, Domovinskom ratu i poraćima, koju je, također, obrazložio općinski načelnik.

Monografija bi trebala sadržavati podatke o svim osobama s područja općine Čitluk koje su stradale u spomenutim ratovima i poraćima. Tom odlukom, općinski načelnik zadužen je da svojim rješenjem imenuje odbor za izradu monografije i uređivačko vijeće, čiji će članovi temeljito pripremiti izradu i objavljivanje toga, za povijest hrvatskog patničkog puka iz broćanskog kraja, vrlo značajnog djela.

Vijećnici OV Čitluk također su usvojili i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o označavanju naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima, koju im je predstavio komunalni inspektor Ivan Stojić.

Prijedlozi rješenja Izmjenama je utvrđeno kako se u posebna područja za dodjelu kućnih brojeva određuju i područja Gospodarske zone Tromeđa (u naseljenim mjestima Međugorje, Služanj i Mostarsko Cerno), Gospodarske zone Blizanci (u naseljenim mjestima Blizanci i Biletići), Gospodarske zone Blizne Gomile (u naseljenim mjestima Čitluk i Gradnići) te područje Čerina (dio naselja Čalića), navodi se u priopćenju na službenoj stranici Općine Čitluk.

Vijećnici su razmatrali i usvojili prijedloge rješenja nekih pitanja u ime Općinske službe za gospodarstvo.

(www.jabuka.tv)