Naslovnica Društvo Dragan Čović najavio dolazak pape Franje u Mostar

Dragan Čović najavio dolazak pape Franje u Mostar

Dragan Čović je uoči sjednice novinarima izjavio kako se sa Sabora HDZ-a BiH želi poslati „pružena ruka zajedništva prema svima“, a upitan koji će biti prioriteti stranke u narednom razdoblju, on je kazao.

 

– Ima puno iskušenja i izazova, ali i zadataka za koje sam uvjeren da imamo snažno stranačko rukovodstvo, koje će, uvjeren sam, danas biti ponovo izabrano i koje može odgovoriti na te izazove da ostvarimo elemente potpune jednakopravnosti Hrvata i jedne funkcionalne i europske Bosne i Hercegovine – kazao je Čović.

Također, on je dodao da mu veliko zadovoljstvo pričinjava to što današnjem Saboru nazoči predsjednik Vlade Republike Hrvatske, odnosno predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

U obraćanju sabornicima predsjednik Dragan Čović pozdravio je goste iz partnerskih SDA, SNSD-a i SBB-a s kojima grade novu vlast. Najavio je uspostavu Vijeća ministara u narednih 15 dana.

Čović je rekao i kako se radi na posjetu pape Franje Mostaru, što je izuzetno velika stvar s obzirom na brojne probleme Crkve u Hercegovini koju, vjeruje se, očekuju bolji dani jer uskoro dolazi novi biskup, a Papinski izaslanik Henryk Hoser već je preuzeo Međugorje.

 

Grude.com