Naslovnica Crna Kronika Roštiljali pa uskočio u jezero i nestao, pronašli ga na dnu jezera

Roštiljali pa uskočio u jezero i nestao, pronašli ga na dnu jezera

Muškarac (56) iz Pleternice koji je u nedjelju je oko 16.35 sati skočio je akumulacijsko jezero u Zarilcu pronađen je mrtav jutros oko 10 sati. Njegovo tijelo locirali su na dnu jezera i sada ga izvlače van.

Podsjetimo, za muškarcem su u nedjelju skočila dvojica kako bi ga spasili, ali zbog izuzetno hladne vode morali su izaći iz vode. Potraga za muškarcem je trajala u nedjelju do 21 sati.
Zbog noći i hladne vode pripadnici HGSS-a iz Požege i JVP Požega morali su obustaviti traganje do ponedjeljka ujutro. U ponedjeljak nešto prije 13 sati u vodu jezera su zaronili ronioci Jedinice specijalne policije iz Osijeka, njima su se pridružili i ronioci iz Slavonskog Broda.

– Jezero je u prosjeku duboko oko dva metra, no, puno je prepreka jer su na dnu mrestilišta za ribu – rekao je jučer Josip Kraker iz HGSS-a Požega.

Na Zarilcu je u nedjelju bilo organizirano natjecanje u spravljanju roštilja u okviru manifestacije Grill Slavonica. Neki od sudionika su rekli da je muškarac i prošle godine za vrijeme natjecanja isto učinio, skočio je u jezero i preplivao na drugu stranu. Kada je izašao iz vode htio je ponovo ući, ali spriječili su ga policajci koji su ga odvezli kući.

abcportal