Naslovnica Istaknuto Objavljena prognoza za ljeto, pročitajte što donosi “The Weather Company”

Objavljena prognoza za ljeto, pročitajte što donosi “The Weather Company”

Prema podacima najnovijeg izvještaja koji je objavila IBM kompanija “The Weather Company”, ovo ljeto će za veći dio Europe biti toplije, ali i vlažnije od prosječnog.

Količina padalina pogotovo u lipnju i srpnju bit će iznad prosječnih vrijednosti.

– Iako postoje značajna odstupanja u okviru modela praćenja klimatskih kretanja, većina ukazuje na to da će ovog ljeta najviše biti rasprostranjena vrelina, a pogotovo u centralnim i istočnim dijelovima Europe

Istovremeno, u izvještaju je reducirana ranija prognoza za svibanj, tako da će, prema najnovijim podacima, ovaj mjesec biti hladniji od prosječnih vrijednosti. Tako će svibanj u Britaniji i južnim dijelovima Skandinavije biti topliji i suhlji, a slično se očekuje i u Njemačkoj. Međutim, obrnuta je situacija u jugoistočnim dijelovima Europe, gdje se očekuje znatno više padalina od prosjeka, ali i niže temperature.

Kada je riječ o lipnju, u Britaniji i Skandinaviji očekuje se hladnije vrijeme od prosječnih vrijednosti za to doba godine, s dosta padalina. Nijemci se mogu nadati toplijem lipnju ako su na jugu, ali ako su na sjeveru, bit će im hladnije nego inače. Kada je riječ o jugoistoku Europe, očekuje se da lipanj bude topliji, ali i vlažniji od prosjeka.

Slična predviđanja su i za srpanj, s tim da prognoza za više padalina ostaje za Njemačku i dijelove Britanije i Skandinavije. U našim krajevima, bar kako stoji u tom izvještaju, očekuje se toplije i suhlje vrijeme od uobičajenog, prenosi Buka.