Naslovnica Društvo U Grabovinama pokraj Čapljine svečano proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

U Grabovinama pokraj Čapljine svečano proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

U naselju Grabovine koje se nalazi tik uz grad Čapljinu i koje pripada župi svetog Franje Asiškog Čapljina jučer je feštom i narodnim veseljem a danas Svetom Misom na mjesnom groblju proslavljen blagdan zaštitnika Grabovina svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Proslava je započela svečanim mimohodom Društava od Doma u Grabovinama prema igralištu, nakon čega je uslijedio kulturno – zabavni program. Manifestacija na igralištu započela je izvedbom hrvatske himne od strane HKUD “Seljačka sloga” iz Trebižata.

Voditeljica programa Gabrijela Grmača pozdravila je sve nazočne te su scenu preuzeli najmlađi članovi HKUD “Leopold” Grabovine.

Svečanu proslavu blagdana svetog Leopolda Bogdana Mandića uveličali su domaćini i organizatori  HKUD ”Leopold” Grabovine, a velik broj posjetitelja mogao je uživati i u gostujućim društvima: HKUD “Domanovići” iz Domanovića, HKUD “Sveti Ante” iz Dretelja, HKUD “Naši korijeni” iz Bobanovog naselja, HKUD “Višići” iz Višića te članovi plesnog studija “Art’n’go”.

Društva su izvela folklorne, tradicionalne napjeve i plesove. Nakon službenog dijela programa uslijedila je prava gozba pod šatorom, te prilika za druženje i stjecanje novih prijateljstava.

Sveta Misa na prepunom groblju je održana danas u 11 sati a misno slavlje je vodio Čapljinski župnik fra Mile Vlašić i treba spomenuti da je u crkvi svetog Franje u Čapljini zadnja tri dana trajala trodnevnica u čast sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću.

Župljani Grabovina su i ove godine organizacijom bogatog kulturno-zabavnog programa uveličali sve prisutne i svečano proslavili blagdan svog zaštitnika.

Pogledajte galeriju fotografija sa današnje Svete Mise na groblju u Grabovinama:

 

Hercegovački portal