Naslovnica Uncategorized VIDEO Ruža Tomašić na Bleiburgu: ‘Obilježeni smo kao fašisti, a Vlada nije...

VIDEO Ruža Tomašić na Bleiburgu: ‘Obilježeni smo kao fašisti, a Vlada nije reagirala

Prva na listi Hrvatskih suverenista za izbore za Europski parlament Ruža Tomašić razgovarala je s novinarima Direktnog u Bleiburgu Marijanom Opačkom i Leom Buljanom te iznijela svoje stavove vezano uz ovogodišnju komemoraciju.

 

Predstavnica suverenista nije mogla sakriti nezadovoljstvo cjelokupnom organizacijom ovog događaja. Smatra kako je osiguranje sramotno i da ne postoji nikakve zaštite.

“Ne mogu vjerovati, ovo je sramota. Obilježeni smo kao fašisti, a naša Vlada, na žalost, nije reagirala. Da su dali konkretne upute, ovo se sada ne bi događalo. Mi smo ovdje kao sirotani koje ljudi jednostavno šutaju.”, izjavila je Tomašić.

Za cjelokupni propust okrivila je Vladu RH, a naši novinari su ju upitali i je li ovo adekvatno mjesto za komemoraciju?

“Imam podijeljeno mišljenje. U Jednu ruku bi bilo lijepo.  Svoj si na svome, ne moraš putovati toliko daleko, ovisiti o tome hoće li te netko zaustaviti na granici ili ne. S druge strane, uvijek bježimo, uvijek se povlačimo. Ova sramota se dogodila ovdje, na Bleiburgu. Možda su Austrijanci, Nijemci, Englezi to zaboravili. Mi za sada ostajemo ovdje, ali nadam se da će se naša Vlada ipak zauzeti za malo bolji tretman jer braneći ovo, Vlada brani svoj identitet”.

 

Direktno.hr