Naslovnica Crkva Vjeroučiteljica mržnje proziva Međugorje, papu Franju, Hosera, nunciju Pezzuta…

Vjeroučiteljica mržnje proziva Međugorje, papu Franju, Hosera, nunciju Pezzuta…

Vjeroučiteljica koja širi laži i mržnju, žena koji se istaknula seksističkim, rasističkim, šovinističkim, pseudoznanstvenim i radikalnim idejama Snježana Majdandžić – Gladić ovih je dana ponovno sa svojim pamfletima izišla na nekim hercegovačkim portalima.

 

Tako je primjerice kazala da će hrvatski narod s većim poštovanjem poslušati i srcem prihvatiti riječi kardinala Gerharda Ludwiga Mullera, čovjeka koji je podupirao progon Međugorja i hercegovačkih franjevaca i zataškavao seksualno zlostavljanje nego papu Franju za kojeg je napisala da je nedorečen.

U svom tekstu, ista žena proziva i nadbiskupa Hosera kojemu je povjerena pastoralna briga za Međugorje kao i nuncija Luigija Pezzuta.

Osvrnula se na njihovo priopćenje o legalizaciji hodočašća u Međugorje što dugogodišnjoj protivnici međugorskih ukazanja itekako smeta.

Ponajprije, pročitano priopćenje je vrlo kratko i zanima nas zašto nije pročitana izravna odluka pape Franje, kako je to uobičajeno, nego je pročitano njezino tumačenje koje potpisuju apostolski vizitator i apostolski nuncij? Postavljamo si pitanje je li u tom smislu papa Franjo uopće donio neku pisanu odluku o navedenome, s obzirom da se ona ne navodi ni izravno ni putem poveznice, ili su tek dvojica potpisnika svojim autoritetom protumačila neke papine riječi upućene javnosti ili privatno njima dvojici? Iako načelno vjerujemo da su vjerno prenijeli papine riječi, ipak su na takav način ostavili prostora i za sumnju, s obzirom da je poznato kako obojica, a napose nadbiskup Hoser, svojim autoritetom nastoje pridonijeti što bržem proglašenju Međugorja svetištem. Dakle, temeljno je pitanje je li to priopćenje pape Franje ili dvojice crkvenih velikodostojnika? – stoji, između ostalog, u njenom pamfletu.

Na kraju donosi i zaključak: Zato želimo istaknuti da gornja kritika nije iznesena s ciljem obezvrjeđivanja ni pape Franje, ni nadbiskupa Hosera, ni nuncija Pezzuta, nego naprotiv kao izraz najiskrenije želje da pravovjerje i istinska vjera uvijek i svuda cvjetaju u Katoličkoj Crkvi i da ih nikad ne uguši ni međugorsko ni ikakvo drugo trnje.

A mi možemo zaključiti: Bog neka je na pomoći nama i našoj djeci s ovakvom vjeroučiteljicom! Molimo se da je ovo izoliran slučaj!

 

Grude.com