Naslovnica Gospodarstvo Gradi se tunel Nevesinje-Mostar

Gradi se tunel Nevesinje-Mostar

Skupština općine Nevesinje usvojila je zaključak da se rehabilitacija i izgradnja magistralnog puta M 6.1 prema Mostaru i povezivanje općine Nevesinje i istočne Hercegovine s Кoridorom 5C odredi kao strateški infrastrukturni prioritet.

Načelnik općine Milenko Avdalović zadužen je da podnese inicijativu Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava s projekta “Modernizacija regionalnog puta Nevesinje – Berkovići” na projekt “Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja istočnu Hercegovinu s Кoridorom 5C”, piše Top Portal.

U zaključku je navedeno da je magistralna prometnica prema Mostaru u lošem stanju i da se prema Vladi uputi inicijativa da se pronađe optimalno rješenje za izgradnju ove prometnice.

Izgradnjom tunela riješio bi se prijevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala sigurnost korisnika prometnice, navodi se u Zaključku.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije prometnice Nevesinje – Berkovići jer podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina. U sklopu ovog projekta radit će se rekonstrukcija prometnice prema lokalitetu Trusina, obrazloženo je u Zaključku koji će biti upućen Vladi RS.

Načelnik Avdalović naglasio je da je otvorena mogućnost da se napravi povijesni poduhvat priključenja općine na Кoridor 5C. Rekao je da je razgovarao s mještanima Trusine koji se protive inicijativi, ali smatra da je prometnica prema Mostaru kao jedna od najfrekventnijih u Hercegovini, u ovom trenutku prioritet općine.

Zaključak je usvojen glasovima skupštinske većine (16), dok je opozicija bila suzdržana (5).