Naslovnica Politika RAT ZBOG ŠKORE! Kolinda pobjesnila na Krstičevića

RAT ZBOG ŠKORE! Kolinda pobjesnila na Krstičevića

Mnogi su se iznenadili kada je preksinoć u Zagrebu, na promociji knjige Stipe Božića, Kolinda Grabar-Kitarović pored ministra obrane Damira Krstičevića prošla kao pored turskog groblja.

 

General Krstičević je predsjednici pružao ruku, a ona mu nije uzvratila i ljuto je produžila do svog mjesta u publici. Zbunjeni Krstičević pitao je predsjedničinu savjetnicu Mirjanu Hrgu, u čemu je problem, a nazočni su čuli kako mu odgovara: “Napravili ste diverziju vrhovnoj zapovjednici u ‘Lisinskom’! Zašto ste zvali Škoru?!“

Krstičević je na to odgovorio da je Škorin nastup na Danu Hrvatske vojske dogovoren mnogo ranije nego što su mediji objavili vijest o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.  Svojim je kolegama rekao: “Ja sam vojnik i možda ću dogodine imati drugog Vrhovnog zapovjednika!“

Miroslav Škoro je u ‘Lisinskom’ dočekan uz ovacije hrvatskih vojnika i časnika. Dobio je dva velika pljeska, mnogo snažnija od onog upućenog trenutačnoj predsjednici.

Škorin nastup mogao je biti otkazan, ali činjenica da ipak nije govori nam o tome da ministar obrane i potpredsjednik Vlade, očito, ne vjeruje u Kolindin uspjeh na predsjedničkim izobrima. S druge strane, ovacije Škori pokazuju da je ugled vrhovne zapovjednice unutar hrvatskih oružanih snaga naglo splasnuo.

Dogodila jedna posve nesvakidašnja situacija. Naime, dok je aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u publici sjedila s ministrom obrane Krstičevićem i predsjednikom Sabora Jandrokovićem, njezin mogući protukandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima, Miroslav Škoro, na pozornici je pjevao svoje najveće hitove.

Hercegovački portal