Naslovnica Politika BiH će zakazati utakmicu u Novom Pazaru sa Kosovom ukoliko odbojkašice Srbije...

BiH će zakazati utakmicu u Novom Pazaru sa Kosovom ukoliko odbojkašice Srbije budu domaćini utakmice na Palama

Srpska ženska odbojkaška reprezentacija posljednjih godina dominira odbojkom. Srpkinje su aktualne svjetske i europske prvakinje, a na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru su osvojile srebro.

U posljednje dvije-tri godine nitko u svijetu odbojke nema takve rezultate, a malo koja se selekcija općenito može pohvaliti objedinjavanjem europske i svjetske titule, čak i izvan odbojke.

Srpske odbojkašice su prave sportske heroine u svojoj domovini, ali i izvan nje, pogotovo na područjima gdje žive Srbi. Dakle, i u Republici Srpskoj.

Stoga je Odbojkaški savez Srbije donio odluku kako će njihove odbojkašice od 4. do 18. srpnja boraviti na pripremama na Palama, nedaleko Sarajeva, a u sklopu priprema za interkontinentalne kvalifikacije za Olimpijske igre će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu u kojoj će Srbija biti domaćin Azerbajdžanu.

To što će Srbija, koja nije tražila nikakvu dozvolu od Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, igrati svoju domaću utakmicu na teritoriju Republike Srpske izazvalo je nevjericu u javnosti u BiH.

Pale su za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini bile prijestolnica i sjedište Vlade Republike Srpske, na Palama je stolovao i ratni zločinac Radovan Karadžić i upravo od tamo je započeo višegodišnju opsadu Sarajeva.

Na vijest da će Srbija biti domaćin na Palama, reakciju nije trebalo dugo čekati…

“Ukoliko se ta utakmica odigra, mi ćemo zakazati utakmicu u Novom Pazaru protiv Kosova. Ili možda protiv Turske! Pa da vidimo kako će se Srbi osjećati”, poručio je Alija Fatić, čelni čovjek bosanskohercegovačke odbojke.

ero.tel