Naslovnica Društvo Zašto Tipura na Indexu ne kaže istinu o Veležu nego nacionalistički iznosi...

Zašto Tipura na Indexu ne kaže istinu o Veležu nego nacionalistički iznosi samo jednu stranu?

Na mail portala Grude.com stiglo je pismo čitatelja koji se referira na tekst koji je objavljen na Indexu, a čiji je autor Omar Tipura.

Mail prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Na portalu Index.hr pojavio se tekst pod naslovom: Velež je ponovno izronio

U njemu se navodi: “Jedan od najvećih klubova Bosne i Hercegovine, živopisni i pitomi, posebni i protjerani – Velež, još jednom je izronio. Nakon više od tisuću dana i još više belaja, mostarski Rođeni vratili su se tamo gdje pripadaju, u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Mnogi klubovi su gradili nove stadione i na njima pisali ljepše stranice svoje povijesti. Velež će također dati sve od sebe da sustigne, pa i nadmaši nekadašnji sjaj, ali će uvijek ostati živa ona rana koja kaže da on nije otišao, nego da je protjeran sa svog stadiona.”

Pitam uvaženog novinara Tipuru koji, očito, probošnjačku nacionalističku priču želi proturati preko hrvatskih medija zašto nije napisao da mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića nitko iz Veleža nije demantirao kad je nudio Veležu da igra na stadionu Bijeli brijeg. “Gradonačelniku se ne spočitava zašto Velež ne igra Pod Bijelim brijegom jer ja sam smogao snage i prije pet, šest godina ponudio upravi Veleža da igraju Pod Bijelim brijegom. Oni su mi rekli da bi više voljeli tribinu u Vrapčićima nego da idu Pod Bijeli brijeg. Rekao sam da to može, ali da ne izlaze u javnost s tezom da im gradonačelnik ne da igrati pod Bijelim brijegom. Grad je napravio tribinu u Vrapčićima”, rekao je Bešlić.

Omar Tipura u stilu velikobošnjačkih političara namjerno protura tezu da je Velež jadan i omalovažen od strane Hrvata, ali se ne referira na činjenicu da je Uprava njegovog kluba odbila igrati na stadionu Bijeli Brijeg. Da je jednom to učinio, pa i glorificirajući svoj klub kako ga u tekstu glorificira (to čini u većini svojih tekstova, ovisno kome se u tom trenutku divi), ne bi se trebalo osvrtati na taj tekst, međutim iznio je samo jednu stranu koje se nijedan nacionalistički političar u BiH ne bi posramio.

Poštovani Omare, Velež je nekad bio velik. Danas je on ipak samo mali klub u službi jednog naroda i jedne politike koji niotkud nije izronio jer otkad je Bosne i Hercegovine rezultate uopće nema. Ako je vama velik rezultat iz Prve lige Federacije BiH otići u viši rang, onda su neke stvari izrazito poremećene u društvu, a očito i u novinarstvu.

Žao mi je samo što Index.hr nasjeda na pamflete, a moje pismo neće objaviti. Međutim, i to je u redu, štite dignitet svog pisca, ali ima nas koji ne možemo ostati imuni na laži.

S poštovanjem, I. Marić