Naslovnica Život U SKB Mostar po prvi put izvedena kardiokirurška operacija na dječjem srcu

U SKB Mostar po prvi put izvedena kardiokirurška operacija na dječjem srcu

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar u utorak je po prvi put izvedena kardiokirurška operacija na dječjem srcu, što je iznimno veliki i značajan iskorak u razvoju te ustanove.

Zahvat su izveli kardiokirurzi iz SKB Mostar uz pomoć četveročlanog tima iz Medizinische Hochschule Hannover, Njemačka. Tim povodom, u srijedu, 19. lipnja, održat će se konferencija za novinare na 8. katu glavnog medicinskog objekta SKB Mostar na Bijelom brijegu u 9 sati.

O zahvatu i daljnjim planovima za rad dječje kardiokirurgije govorit će ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić, kardiokirurg Ante Bošnjak, dječji kardiolog Vladimir Jegdić, specijalizant kardiokirurgije Tomislav Cvitković, anesteziolog Boris Matić, te anesteziolog i perfuzionist Stanko Čolak.

Na konferenciji će sudjelovati i cjelokupan tim s Medizinische Hochschule Hannover iz Njemačke, i to kardiokirurg Horke Alexander, dječji kardiolog Sarikouch Samir, anesteziolog Beck Cristiane i perfuzionist Optenhöfel Jörg, priopćio je Ured za odnose s javnošću SKB Mostar.

Fena