Naslovnica Zanimljivosti Imate mjesta na Jadranu gdje je kava 7, pivo 10, pizza 48...

Imate mjesta na Jadranu gdje je kava 7, pivo 10, pizza 48 kuna, no u Dubrovniku sigurno ne

Vrijeme je godišnjih odmora i svi sanjamo barem nekoliko dana brčkanja u moru. Međutim, kad ti snovi postanu java i dogodi se blaženstvo odmora, često se zna dogoditi da ‘naletimo’ na cjenik koji nam zna odmah prirediti loše raspoloženje i u nama izazove nezadovoljstvo i mrmljanje.

Ali ipak što se tiče Jadrana cijene su tu i tamo … sve u skladu ponude i potražnje. Ondje gdje je sve puno i gdje sama lokacija donosi svoje prednosti cijene mogu ići u nešto višem smjeru a ne treba niti spominjati elitna mjesta koje nas većina može vidjeti samo na fotografijama.

Novinar ABCportala se potrudio provjeriti nekoliko ‘osnovnih’ cijena s više turističkih destinacija od Pule do Dubrovnika, i  na prvu se može reći da se kava ‘espresso’ može popiti od 7 pa do 23 ili 24 kune. Ovisno gdje ste, na sjevernom, srednjem ili južnom djelu obale, jeste li u nekoj od svjetskih poznatih destinacija ili uživate u nekom mjestašcu gdje ima samo sunca i mora (što uopće nije loše).

cjene-rab-1.jpg

U Puli, Rapcu, Rabu, možete naći sasvim ugodna mjesta gdje ćete popiti kavu za 7 ili 8 kuna. Točeno pivo 2dl platit ćete desetak kuna a Heineken 20 kuna. Pizza je uglavnom od pedesetak do šezdeset kuna a sokovi gazirani su gotovo u pravilu 18 kuna. Takve cijene su uz iznimke elitnih lokacija uglavnom u velikom broju lokala na obali.

cjene-rab-2.jpg
Jedino gdje su razlike izrazito visoke je svakako poznati svjetski biser na jugu. Dubrovnik je elitna destinacija bogatih turista koji dolijeću, uplovljavaju i na sve načine ‘opsjedaju’ ovaj grad koji je već odavno poznat ljubiteljima putovanja, ljetovanja i slično. Tu već nema kave za 7 kuna i svi oni koji sjede po dubrovačkim terasama lokala voljni su je platiti 23 ili 24 kune (espresso).  Lagani doručak tipa omlet koštat će vas više od 70 kuna. Pivo možete piti po cijeni od 40 do 60 kuna a buteljirano vino se može naći po cijeni od 1000 kuna pa na više. I da, nije nepoznata stvar, Dubrovnik košta, on jeste svjetski biser i definitivno je za naše prilike preskup.

cjene-more-44.jpg

Isto tako nije nužno da morate potrošiti silne novce za tjedan dana odmora, dobro provjerite cijene i znajte gdje ćete jesti i piti kvalitetno uz ipak prihvatljivije cijene, prenosi ABCportal.info

pula-4.jpg

rabac-3.jpg

dubrovnik-4.jpg

dubrovnik-5.jpg

dubrovnik-6.jpg