Naslovnica Društvo Zbog proslave obljetnice Gospinih ukazanja, danas se očekuje pojačan promet u Hercegovini

Zbog proslave obljetnice Gospinih ukazanja, danas se očekuje pojačan promet u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini uvjeti za vožnju su povoljni. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive). Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero – Jajce, a vozila teža od sedam tona preusmjeravaju se na dionicu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),
  • M-2 prolaz kroz Neum,
  • M-5 prolaz kroz Vitez, Busovača – Kiseljak, Donji Vakuf – Travnik (Komar),
  • M-17 Tarčin – Konjic (Bradina), Bradina – Podorašac,
  • M-18 Semizovac – Vogošća, Jošanica – Stup (Rajlovac), Kladanj – Podpaklenik,
  • M-19.2 Kladanj – Vlasenica.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah – Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje – Sivša – Tešanjka – Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje – Kalošević – Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Zbog proslave obljetnice Gospinih ukazanja, danas se očekuje pojačan promet i brojni pješaci hodočasnici na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju, priopćeno je iz AMSBiH-a.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

ero.tel