Naslovnica Gospodarstvo Više od milijun maraka za navodnjavanje Višića kod Čapljine

Više od milijun maraka za navodnjavanje Višića kod Čapljine

Potpisani su ugovori kojima će se riješiti jedan od najvećih problema stanovništva Višića – navodnjavanje i odvodnjavanje Višićke kazete.

Milijun i 110.000 KM bit će utrošeno na realizaciju projekta navodnjavanja Višićke kazete, potvrđeno je danas u Čapljini.

Naime, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić potpisao je ugovor između Grada Čapljine i Federalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede te sa tvrtke Eccon – Inženjering Čapljina o izvršenju projekta razvoja navodnjavanja ”Radovi na sanaciji i rekonstrukciji sustava odvodnje na Višićkoj kazeti”.

Kako je istaknuo Vidić, radi se o jako važnom projektu za stanovnike ovoga kraja.

”Radimo projekt navodnjavanja i ovdodnjavanja Višićke kazete. To je visoko kvalitetno poljoprivredno zemljište koje tijekom ljeta ne može biti navodnjavano, a zimi to pliva, što je druga vrsta problema. Taj projekt smo podijelili u dva dijela, navodnjavanje i odvodnjavanje, i danas smo potpisali ugovor sa federlanim ministarstvom gdje reguliramo naše odnose, a drugi ugovor je sa izvođačem radova. Vrijednost radova je milijun i 110.000 KM”, rekao je za Bljesak.info Vidić.

Podsjetimo, stanovništvu ovoga kraja voda je od bitnog značaja za poljopviredu, posebice u Višićima, gdje većina stanovništva živi od poljoprivrede. Također, važan je i drugi dio projekta kojim će biti zaustavljeno plavljenje Višiće kazete.