Naslovnica Društvo I to je BiH: Potukli se inspektori SIPA-e i Granične policije, prolila...

I to je BiH: Potukli se inspektori SIPA-e i Granične policije, prolila se i krv

Iako se neposredno nakon ovog događaja spominjalo da je do sukoba navodno došlo zbog nacionalne netrpeljivosti, iz dobro obaviještenog izvora se saznaje da je povod za raspravu koja je prerasla u tuču bio sasvim drugačiji

Policija iz Istočnog Sarajeva intervenirala je prošlog vikenda u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba čiji glavni akteri su bili dvojica inspektora SIPA-e sa jedne, te inspektor Granične policije BiH sa druge strane, javlja portal Faktor.

Sve se, kako se saznaje, odigralo u petak oko 20 sati u klubu “Apartman” u Hilandarskoj ulici u Lukavici, a deblji kraj u okršaju izvukao je inspektor SIPA-e iz Tuzle B. H., kojeg je inspektor Granične policije I. P. sa Sokoca, nakon svađe, udario šakom i razbio mu arkadu.

Iako se neposredno nakon ovog događaja spominjalo da je do sukoba navodno došlo zbog nacionalne netrpeljivosti, iz dobro obaviještenog izvora se saznaje da je povod za raspravu koja je prerasla u tuču bio sasvim drugačiji.

– Ovaj inspektor sa Sokoca u kafić je došao sa suprugom, koja je trudna, a sa njima je bila i njena majka. Ova dvojica iz SIPA-e su tu već sjedili i bili su popili. Nešto su neprimjereno dobacili i on ih je upozorio da mu je to supruga i da paze šta govore. Oni su, međutim, nastavili i tu su se “pokoškali”. Odjednom se zakuhalo i ovaj iz Tuzle je završio s razbijenom arkadom.