Naslovnica Sport Čapljinac i futsal majstor Vinko Kalfić doživio nešto što će drugi samo...

Čapljinac i futsal majstor Vinko Kalfić doživio nešto što će drugi samo sanjati, izabrao ga Neymar

Sanjati snove u Bosni i Hercegovini može biti veoma isplativo, posebno ako se nešto radi na njihovom ostvarenju. Vinko Kalfić je devetnaestogodišnji student prve godine Elektrotehnike u Mostaru, živi u Čapljini gdje sanja svoje nogometne snove i igra za futsal tim Zrinjski.

Kada je vidio na Instagram profilu brazilske zvijezde i nogometaša PSG-a Neymara da se traži idealni tim od sedam igrača iz cijelog svijeta, odmah se prijavio. Bilo je potrebno snimiti svoj video, a Neymar i njegovi prijatelji su među sedam igrača iz cijelog svijeta odabrali Vinka da igra u timu koji su nazvali Jr’s Global Five.

“Bio sam jako sretan kada sam izabran. Velika je čast to što me je Neymar izabrao, jer je konkurencija bila velika, a prijavljivali su se mladi iz cijelog svijeta“, izjavio je Vinko Kalfić.

Neymar Jr’s Five nogometni turniri se igraju u više od 40 zemalja svijeta i pobjednici iz svih zemalja svoje predstavnike šalju na svjetsko finale u Brazil. BiH je do sada dva puta imala svoj tim na svjetskom finalu. Ove godine Vinko Kalfić će kao naš predstavnik zaigrati za globalni Neymarov tim Jr’s Global Five i pokušati se sa članovima tima progurati do finala ovog turnira.

Vinko je u subotu otputovao u Brazil, ponedjeljak i utorak su treninzi sa trenerom kojeg će im dodijeliti Neymar, a od srijede kreću sa turnirskim obavezama. Završni mečevi turnira se igraju narednog vikenda.

Vinko je presretan što će upoznati brazilsku zvijezdu i pred polazak je izjavio kako će to biti osam nezaboravnih dana u Brazilu.

“Posebno mi se dopada format igranja, jer kada jedna ekipa zabije gol, druga ostaje bez jednog igrača. Ovo utakmici daje posebnu draž”, rekao je prije putovanja Vinko Kalfić koji se nada dobrom rezultatu sa selekcijom mladih igrača koje je zajedno sa njim odabrao Neymar.

abcportal