Naslovnica Politika Komšić želi pokrenuti spor s Hrvatskom zbog Pelješkog mosta, Dodik bio protiv

Komšić želi pokrenuti spor s Hrvatskom zbog Pelješkog mosta, Dodik bio protiv

NA DANAŠNJOJ sjednici Predsjedništva BiH dvojica članova Željko Komšić i Šefik Džaferović glasali su za pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta, ali se tome usprotivio Milorad Dodik, pozivajući se na vitalni nacionalni interes, javlja Klix.

“Bilo je i prijedloga oko obustavljanja radova na Pelješkom mostu i otvaranja spora s Hrvatskom. Komšić i Džaferović su glasali za tu odluku. U formalnom smislu se smatra usvojenom, ali s obzirom da svaki član ima pravo na vitalni interes, ja sam potegao kao srpski član Predsjedništva pitanje vitalnog nacionalnog interesa i objasnit ću u NSRS-u zašto to nije dobro”, kazao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva.

Zbog takvog poteza odluka o pokretanju spora u ovom trenutku je nevažeća te će se čekati odluka Narodne Skupštine Republike Srpske.

Dodik je kazao da je predlagao da se s Hrvatskom napravi sporazum o granici, a ne da se priča usmjerava na Pelješki most, i dodao da bi zbog usvajanja takve odluke imali probleme s brojnim subjektima, s obzirom na to da je Hrvatska članica Europske unije.

Sada ukoliko dvije trećine NSRS-a izglasaju da je Dodikov potez vitalni nacionalni interes, Komšićev i Džaferovićev zahtjev pada.