Naslovnica Zanimljivosti Za vikend pravo ljeto, temperature do 35 stupnjeva

Za vikend pravo ljeto, temperature do 35 stupnjeva

Predstojeći vikend u BiH bit će pravi ljetni s izuzetno visokim temperaturama kakve će biti i prvi dan narednog tjedna.

Federalni hidrometeorološki zavod navodi da će danas u BiH preovladavati sunčano vrijeme. Tijekom poslijepodneva će porast naoblake u većem dijelu Bosne uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Ponegdje u sjevernim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padalinama i jakim udarima vjetra.

Dnevne temperature će biti od 25 do 30, na jugu do 32 stupnja.

Tijekom sutrašnjeg poslijepodneva doći će do umjerenog porasta naoblake u Bosni što može uvjetovati lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 24 do 29, na jugu i sjeveru do 32 stupnja.

U Bosni i Hercegovini će u subotu, 20. srpnja, također biti sunčano. Tijekom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 26 do 32 stupnja.

U nedjelju će biti sunčano i vruće. Tijekom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a dnevne od 28 do 35 stupnjeva.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim područjima centralne i istočne BiH su mogući lokalni pljuskovi tijekom poslijepodneva. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 27 do 34 stupnja.

 

Hercegovina.info