Naslovnica Crna Kronika Otac šestero djece poginuo na plaži, ubio ga udar vala

Otac šestero djece poginuo na plaži, ubio ga udar vala

Otac šestero djece poginuo je na plaži u Sjevernoj Karolini nakon što ga je udario val, pri čemu je slomio vrat, objavila je na Twitteru njegova supruga.

Lee Dingle (37) igrao se sa svoje troje djece na plaži Oak Island u četvrtak kada je došlo do udara vala, javlja CNN.

Silina udara slomila mu je vrat, od čega mu je grlo toliko nateklo da mu je mozak ostao bez kisika predugo da bi se oporavio.

Umro je u bolnici dan kasnije unatoč nastojanjima da ga se spasi.

Žalost supruge

“Moj partner, moja ljubav i moj dom umrli su danas u ludoj nesreći”, rekla je supruga Shannon Dingle.

“Upoznali smo se kada sam imala 18, a on 19 godina, i otada smo bili zajedno. Nisam očekivala da ću se od njega oprostiti u dobi od 37 godina. Ne znam kako biti odrasla osoba bez njega, no naučit ću. Samo bih voljela da ne moram”, rekla je.

Spasilačka služba Oak Islanda potvrdila je da je hitna pomoć pozvana odmah nakon nesreće, no tada je već bilo prekasno.

Sposoban čovjek i dobra osoba

Dingle je bio predsjednik građevinske firme Atlas Engineering u Raleighu, Sjeverna Karolina, koja se bavila popravljanjem strukturalnih problema i drugih vrsta oštećenja na zgradama. Bio je imenovan predsjednikom svega dva tjedna prije smrti.

Njegov poslovni partner iz firme Tom Caldwell izjavio je da je Dingle imao “veliko srce” te da je sa suprugom odgajao šestero djece, od čega je četvero bilo posvojeno.

“Lee je bio skroman, dobar i izuzetno sposoban. Uvijek su mu prioritet bili drugi”, izjavio je Caldwell. “Takvih ljudi nema puno, užasno će nam nedostajati”, dodao je.

Drugi suradnik, vodeći inženjer i izvršni potpredsjednik Chris Coutu, izrazio je svoju žalost putem maila: “Bio je zaposlenik i suradnik iz snova. Dobar prijatelj, predan otac i hrabra osoba koju ste htjeli imati pored sebe u trenucima opasnosti.”

Pored ovog posla Dingle je radio u upravi za hitne slučajeve koja je spašavala ljude iz zgrada koje bi se urušile ili bile zahvaćene požarom, prenosi Index.

Imao je 15 godina radnog iskustva i 2004. je diplomirao građevinarstvo na Sveučilištu North Carolina.

Humanitarna akcija za bolesnu kćer

Priča o njegovoj obitelji objavljena je 2016. na CNN-ovoj partnerskoj televiziji, pri čemu je napravljen izvještaj o nastojanjima da prilagode kombi potrebama svoje kćerke Zoe koja ima cerebralnu paralizu.

Nakon Dingleove smrti u tu svrhu skupljeno je 110.000 dolara putem web stranice GoFundMe.