Naslovnica Društvo Posljednji ispraćaj Josipa Briškog održat će se u krugu obitelji i prijatelja,...

Posljednji ispraćaj Josipa Briškog održat će se u krugu obitelji i prijatelja, bez medija

“Obavještavamo vas kako je želja obitelji da se posljednji ispraćaj pokojnog Josipa održi dostojanstveno, u krugu obitelji, prijatelja i kolega te bez predstavnika medija. Vjerujemo da ćete u ovim teškim trenucima za obitelj, uvažiti njihovu želju”, stoji u priopćenju MORH-a.

 

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, a preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Fotografija Roberta Bodružića.Tijelo Josipa Briškog stiglo je u petak ujutro američkim zrakoplovom u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije “Resolute Support” general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast.Fotografija Roberta Bodružića.U Hrvatskoj, u Zračnoj luci, organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminuloga hrvatskog vojnika, kojem su uz obitelj preminuloga pripadnika Hrvatske vojske nazočili i brojni visoki dužnosnici.Fotografija Roberta Bodružića.