Naslovnica Kultura Netflix objavio prvu fotografiju: Anthony Hopkins i Jonathan Pryce glume ‘dvojicu papa’

Netflix objavio prvu fotografiju: Anthony Hopkins i Jonathan Pryce glume ‘dvojicu papa’

Objavljena je prva fotografija Sir Anthonya Hopkinsa i Jonathana Prycea iz filma “Dvojica papa”.

Film koji će se uskoro pojaviti u kinima nadahnut je stvarnim događajima, naveo je distributer Netflix objasnivši da Hopkins glumi papu Benedikta a Pryce kardinala Bergoglia.

Na prvi pogled fotografija upućuje kao da su dva katolička lidera uhvaćeni u zavjereničkom trenutku.

Netflixov službeni sinopsis odviše intrigantno kaže: „Frustriran vodstvom Crkve, kardinal Bergoglio (Pryce) traži 2012. od pape Benedikta (Hopkins) dozvolu za umirovljenje. Umjesto toga, suočavajući se sa skandalom i sumnjom u sebe, samoispitujući Papa poziva svog najvećeg kritičara i budućeg nasljednika u Rim da otkrije tajnu koja će potresti temelje Katoličke Crkve.“

Uz spomenuta dva glumca, film također ima respektabilnu ekipu i iza kamera. Scenarij je napisao tri puta nominirani za Oskara Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rhapsody, The Theory of Everything), a režiju potpisuje Fernando Meirelles (The Constant Gardener, City of God).

Točan datum objavljivanja filma Dvojica papa još nije objavljen, ali Netflix je podijelio s javnošću ovu fotografiju prije premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu početkom rujna, pa je za očekivati da neće trebati puno čekati.

O kakvom je zapravo filmskom ostvarenju riječ ostaje vidjeti, piše nedjelja.ba.