Naslovnica Život Godina bez Morskog vuka: Obljetnica smrti Olivera Dragojevića

Godina bez Morskog vuka: Obljetnica smrti Olivera Dragojevića

Na današnji dan prije godinu dana napustio nas je jedan od najvećih glazbenika svih vremena – Oliver Dragojević. Putem društvenih mreža mnogi su se glazbenici, prijatelji i obožavatelji danima opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života. 

 

Tisuće ljudi okupilo se u Splitu otkud je krenuo katamaran prema Oliverovoj rodnoj Vela Luci. Ispraćen je uz baklje, brodske sirene, stotine brodica i njegovu slavnu pjesmu ‘Galeb i ja.’ Diljem Hrvatske slušale su se Oliverove pjesme, a prizori su se mnogima urezali u pamćenje.

Oliver Dragojević rođen je u Veloj Luci na otoku Korčuli 1947. Njegovi koncerti su uglavnom uvijek rasprodati, publika zdušno pjeva sve njegove pjesme, neke stare i po 30 godina. Možda to ima veze i sa tim što su njegove pjesme veoma emotivne, pune ljubavi i utjehe.

Narodni radio odlučio je na poseban način obilježiti godišnjicu njegove smrti. Naime, na svojem su Facebook profilu objavili kako će od ponoći pa cijeli dan sutra svirati samo njegove pjesme.

 

Hercegovački portal