Naslovnica Zanimljivosti Ispovijest Nove Tomića: Kako sam preživio napad medvjeda

Ispovijest Nove Tomića: Kako sam preživio napad medvjeda

Krenuo sam predvečer na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni da se okrenem, niti da pozovem pomoć.

Ovako počinje svoju priču za „Dnevni avaz“ Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor-Varoši, kojeg je prije tri dana napao medvjed. Tomić se spasio iz kandži divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice.

Tomić se nalazi na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjoj Luci. On za Avaz priča da je bio naoružan, ali da nije uspio odmah pucati na zvijer.

-Išao sam provjeriti tko mi uništava zob. Kotor-Varoš je poznat po medvjedima, ali nisam mislio da će mi se ovo desiti, jer nikad nisam sreo nijednog. Osjetio sam da me ujeda i trga. Bol je bila užasna – kaže Tomić.

Dodaje da je medvjed bio ogroman i da je vagao više od 250 kilograma. Kao da se planina srušila na njega.

-U padu mi je ispao i telefon, pa nisam mogao pozvati nikoga. Uspio sam se nakon kraće borbe dočepati pištolja i opaliti. Medvjed je kasnije iskrvario nasmrt – priča Tomić.

Dio noge mu je amputiran i liječnici ne dozvoljavaju novinarima da s njim razgovaraju u bolničkoj sobi ili da ga slikaju. Plaše se, kaže Tomić, infekcije.