Naslovnica Politika Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske platio konja 45.000 KM

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske platio konja 45.000 KM

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kupio je nedavno konja njemačke pasmine za kojeg je izdvojio 45.000 KM, objavio je portal “Banjaluka24.net”.

Mladi poslanik nedavno se na društvenim mrežama pohvalio konjem Fargom, ne navodeći koliko ga je platio.

Prema saznanjima portala, riječ je o vrhunskom konju skupocjene njemačke pasmine “kave pijene”, a plamenito grlo mu je prodao biznismen i uzgajivač konja Irfan Cepić iz Prijedora.

“Stanivuković je odlučio da nauči jahati, a poslije duge potrage kod vrhunskih odgajivača pazario je konja izuzetnih osobina i pedigrea. Kako je sam ispričao, za njega je izdvojio čak 45.000 KM, što običnom stanovništvu, koje živi od plate, izgleda mnogo, ali za nekoga ko istinski voli konje i pritom ima mnogo novca kao Draško to ne predstavlja neki trošak, pogotovo ako se radi o plemenitom grlu vrhunskog pedigrea, kao što je ovo”, rekao je za portal jedan od Stanivukovićevih prijatelja.

U tekstu se navodi da je Stanivuković svog novog ljubimca smjestio u poznatoj uzgajivačnici konja na Čokorskim poljima, gdje za njegov boravak, kao i ostali vlasnici konja, plaća mjesečni pansion od 400 KM.

To je, kažu upućeni u uzgoj konja, samo mali dio troškova koji sa sobom nosi tako skup sport pošto se mjesečna izdvajanja penju i na 1.000 KM, računajući hranu, lijekove, pansion i usluge veterinara.

Portal podsjeća da se Stanivuković trudi da u javnosti stvori utisak skromnosti, pa je tvrdio da je zbog naroda koji teško živi prodao skupocjeni “BMW” i zamijenio ga “golfom sedam”, ali je samo nekoliko mjeseci fotografisan za volanom “Jaguara F Pace” čija cijena dostiže i do 150.000 KM.