Naslovnica Crna Kronika Inspektor iz Stoca pod istragom zbog napada na fotografa Oslobođenja

Inspektor iz Stoca pod istragom zbog napada na fotografa Oslobođenja

Semir Balavac iz Stoca, inspektor u PP Čapljina, pod istragom je pripadnika Unutarnje kontrole MUP-a HNŽ nakon što je u srpnju, pred policajcima PP Neum, prijetio, vrijeđao i fizički nasrnuo na Sarajliju Amera Kajmovića, fotografa lista “Oslobođenje”.

Incidentu je prethodila manja prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojem je Kajmović slučajno okrznuo automobil policajca.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ, potvrdio je kako je protiv Balavca otvorena istraga.

-Predmet je zaprimljen i u proceduri je. Kada se završi istraga, stranke će biti informirane o rezultatima – rekao je Marić.

On je pojasnio kako je policajac postupio neprimjereno, bez obzira na to što nije nosio uniformu ili bio na dužnosti.

Kajmović je rekao kako se incident dogodio 20. srpnja.

-Bio sam u Neumu tri dana s obitelji, suprugom i dvoje maloljetne djece. Pošao sam kući 20. srpnja oko podne. Oko 12:30 dogodila se prometna nesrećaa. Prilikom izlaska iz Neuma na magistralu slučajno sam svojim očešao drugo vozilo – Citroen C4. Kako – ne znam. Vozač tog vozila, inače krupan čovjek, visine oko dva metra, ćelav, izletio je iz auta kao pomamljen i počeo vikati, vrijeđati, psujući mi majku, prijeteći da će me sravniti sa zemljom. Djeca koja su to sve gledala i slušala doživjela su traumu, posebno kada je krenuo ka našem autu. Srećom, u blizini je bila policijska patrola PP Neum. Policajci koji su stajali prekoputa odmah su pritrčali i udaljili ga od mene. Sreća je da su bili tu. Boga pitaj šta bi bilo sa mnom da nisu bili tu. Jedno dijete počelo je plakati i nikako ga nismo mogli smiriti – sjeća se Kajmović.

On dodaje kako je policija obavila uviđaj, ali da protiv Balavca ništa nisu poduzeli.

-Taj ćelavi policajcima je počeo govoriti kako je on njihov kolega i da radi kao inspektor u PP Čapljina i da zna kako se radi uviđaj. Kasnije sam saznao kako se zove. Smatram kako je policija pogriješila, jer je trebala napisati da je narušavao javni red i mir. Poslije sam platio kaznu i otišao u policiju u Neumu. U policiji su mi rekli kako kod njih mogu napisati prijavu protiv Balavca, da je tu ostavim ili da je predam u Mostar. Ja sam otišao u Mostar s potvrdom koju su mi dali u Neumu i u takozvanoj Kamenoj zgradi, u kojoj se nalazi MUP, podnio prijavu Unutarnjoj kontroli – rekao je Kajmović.

Ero.tel