Naslovnica Zanimljivosti “Dok obalom harače Karleuša i Lepa Brena, Škori se koncerti zabranjuju”!

“Dok obalom harače Karleuša i Lepa Brena, Škori se koncerti zabranjuju”!

Miroslav Škoro 2. kolovoza trebao je nastupiti u Imotskom koji je na taj datum obilježavao Dan grada. Međutim, taj, kao i koncerti u Našicama te općinama Rugvica i Gradina otkazani su.

 

Potvrdili su to iz Škorinog menadžmenta. Iz Turističke zajednice Našica je ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno da “nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju”, a iz uprava nekih od spomenutih mjesta nisu dobili nikakvo obrazloženje.

Iako službeno koncerti nisu otkazani zbog njegove predsjedničke kandidature, zanimljivo je da navedenim mjestima vlada HDZ, čija će predsjednička kandidatkinja biti  Škorina protukandidatkinja, Kolinda Grabar-Kitarović.

Posebno im je, inače, žao što je otpao nastup u Imotskom, odakle Škoro vuče podrijetlo.

Prošle je godine on imao u Imotskom koncert u sklopu dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića. Nastupio je besplatno, a još je i iz vlastitog džepa platio razglas.

Ove je godine koncert u Imotskom trebao biti 2. kolovoza, na Dan grada, dogovoreno je da također bude besplatan, ali mu je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naglo otkazao. Škoru je zamijenio band Vatra.

“Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima”, ističu u Škorinom menadžmentu.

Ali, stanovnici Imotske krajine ipak će ga čuti ovog ljeta.

Mladen Todorić iz Udruge specijalne policije pozvao ga je u Zmijavce i Škoro će tamo zapjevati 12. kolovoza, a povodom navedenih otkazivanja koncerata Todorić je oštro reagirao:

“U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert. To se ne smije događati. Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv da ti što sam ih nabrojio pjevaju po Hrvatskoj.

Neka pjevaju i neka ih dođe slušati svatko tko voli takvu vrstu glazbe. Ali, tražim da se jednako postupa i prema domoljubnim pjevačima, bliskim braniteljskoj populaciji.

Mi smo stvorili ovu državu, obranili je i neprihvatljivo mi je sada da se zabranjuju koncerti i to baš u Imotskom, otkud su Škorini. Zamislite samo da se Hladnom pivu brane koncerti u Gajnicama ili Đorđu Balaševiću u Novom Sadu”, rekao je Novom listu Todorić.