Naslovnica Zanimljivosti General Glasnović srpskom ministru Vulinu: “Tko se tenka laća, limenkom se vraća”

General Glasnović srpskom ministru Vulinu: “Tko se tenka laća, limenkom se vraća”

Hrvatski general Željko Glasnović reagirao je na oštre riječi srbijanskog ministra Aleksandra Vulina povodom proslave Oluje. Objavu je Glasnović zaključio uz riječi: “Športski pozdrav – jedan od Generala Pobjedničke Vojske Hrvatskog Naroda!”

 

“Osvrnut ću se na dotičnog provokatora koji bi trebao biti na osnovu svojih dosadašnjih izjava u Hrvatskoj na listi “Persona non grata” : Drago mi je ćuti da nas nećete napasti jer na osnovu toga možete biti sigurni da nećete opet doživjeti poraz po matrici serijala svima poznatog američkog holivudskog Science Fiction Blockbustera koji se zove “TRANSFORMERS – Krenuli ste tenkom vratili se kući limenkom ili tko se tenka laća limenkom se vraća”.

A da ne zaboravimo činjenicu, one vaše tenkove koje nismo transformirali u otpad za recikliranje je tijekom bijega prema Banja Luci u panici nagazio svoj narod u izbjegličkoj koloni.

Nisi tada imao prilike sudjelovati u čarobnom transformiranju tenkova koji su krenuli iz Beograda u okupaciju suverene države Hrvatske. A radiš svako malo na svojoj “prilici” koja će na kraju pasti na teret tvojih građana! Imaš pravo biti ponosan da sam ti se obratio u obliku teksta! Športski pozdrav – jedan od Generala Pobjedničke Vojske Hrvatskog Naroda!”

Na dan proslave Oluje u Hrvatskoj  u Srbiji je održana komemoracija pred manastirom na Fruškoj Gori na kojoj su uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića,nazočili Milorad Pupovac, Aleksandar Vulin i Vojislav Stanimirović.

Sa skupa su upućene oštre poruke Hrvatskoj zbog proslave Oluje na koje je reagirao i ministar Damir Krstičević: “Mogu samo kazati da će se Oluja dogoditi uvijek, bilo kome tko želi ugroziti Hrvatsku”, poručio je hrvatski ministar obrane.

“Oluja se prema Srbima više nikada neće ponoviti, o tome neka nitko ne sanja. Ako je u Hrvatskoj spremaju za nekog drugog – to je već njihov problem. Srbima nemojte prijetiti”, ocijenio je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, reagirajući na izjavu hrvatskog kolege Damira Krstičevića da je hrvatska vojska spremna za nove “Oluje”.

Vulin je, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, rekao da “ne postoji zemlja na svijetu koja se raduje protjerivanju svojih državljana” te da “ne postoji zemlja u Europi koja se još drži fašističke ideologije i prakse kao što to čini Hrvatska”.