Naslovnica Politika Bošnjaci kada završe sa Hrvatima okrenut će se prema Srbima

Bošnjaci kada završe sa Hrvatima okrenut će se prema Srbima

Gost emisije “Ljudovanje” na RTRS-u bila je Dušanka Majkić, jedna od čelnih dužnosnika SNSD-a, a tema je bila aktualna politička situacija u BiH.

 

Majkić je rekla kako je ovo prvi put da bošnjačka politička elita otvoreno ne brine u tome tko je izborni pobjednik u Republici Srpskoj nego pokazuje namjeru da oni odluče koji će predstavnici Srba biti u državnim institucijama.

-Kada Bošnjaci završe sa Hrvatima, onda će se okrenuti prema nama. Ono što ovih dana vidimo u Sarajevu, jasan je znak kakav će biti stav prema Srbima u budućnosti. Ovdje imate namjeru jednoga naroda da bira predstavnike drugim narodima i Bošnjaci se toga ne žele odreći. Trebaju znati kako na taj način ruše ovu državu – rekla je Majkić.

Zaključila je kako su Hrvati iznimno frustrirani činjenicom da im Bošnjaci biraju člana Presjedništva BiH, te očekuje kako će isti scenariji biti primjenjen na Srbima.

-Već 24 godine traju frustracije u ovoj zemlji zbog ovakvog stanja. Bošnjacima je netko obećao da je Dayton privremeno rješenje kojim se zaustavio rat, a sada se od BiH pokušava napraviti zemlja jednoga naroda. SNSD je mnogo toga uradio kako bi takve pokušaje osujetio i mi ćemo se nastaviti boriti protiv takve politike – zaključila je Majkić, piše Ero.tel.

Napomenula je kako je takva politika već prenijela oko 70 nadležnosti sa RS-a na državu, te kako se preko podobnih kadrova iz srpskog naroda pokušava nastaviti taj proces.