Naslovnica Crkva Ljubuški: U crkvi svete Kate održan koncert profesora Maroja Brčića

Ljubuški: U crkvi svete Kate održan koncert profesora Maroja Brčića

U sklopu međunarodnog masterklasa klasične glazbe “Ardea” koji se održava u Čapljini i Ljubuškom, u crkvi svete Kate u Ljubuškom održan je koncert na gitari profesora Maroja Brčića.

 

Ovogodišnji Međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA održati će se u Čapljini i Ljubuškom pod organizacijom Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina i Glazbene škole Ljubuški.

Na rasporedu je osam koncerata, od čega će se prva četiri održati u Ljubuškom a druga četiri u Čapljini. Koncerti će se održavati od 08. do 28. kolovoza.

Na koncertima će nastupati neki od svjetskih poznati glazbenika kao i sami polaznici seminara.

Na prvom koncertu u nizu nastupio je profesor Maroje Brčić na gitari, koji je bio jedan od izvođača i na prošlogodišnjem Masterclass-u.

Maroje Brčić rođen je u Dubrovniku gdje je počeo svirati gitaru u dobi od 7 godina pod vodstvom svoga oca Stefana Brčića. Kao solist i član dubrovačkog gitarističkog trija, nastupao je na svim većim festivalima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, a pojavio se i u nekoliko europskih zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Rusija, Slovenija, Španjolska i Švedska) te u SAD-u (New York, Miami, Washington, Monterey, Los Angeles, San Francisco). Dobitnik je nagrade predsjednika Sveučilišta u Zagrebu diplome “Milka Trnina” s Dubrovačkim Guitar Trio i zajedno s Zoranom Dukićem nagrađen je istaknutim Orlandom nagradom za najbolju glazbenu izvedbu na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Fotografija Ardea.

Fotografija Ardea.

Fotografija Ardea.

Fotografija Ardea.

Fotografija Ardea.

Fotografija Ardea.

Fotografija Ardea.

 

Hercegovački portal