Naslovnica Kultura Netflixov film po stvarnom događaju gledatelji proglasili “najstresnijim ikad”

Netflixov film po stvarnom događaju gledatelji proglasili “najstresnijim ikad”

Mnogi su mediji Netflixov film Pihu proglasili “noćnom morom svakog roditelja”, a gledatelji su se složili da je to najstresniji film koji su ikad gledali. Vjerojatno bi im bio još stresniji da su znali da je inspiriran istinitom pričom.

U filmu pratimo malenu Pihu, dvogodišnju djevojčicu kojoj je tata na putu, a mama iznenada umre, pa ona ostane zarobljena u stanu s majčinim tijelom. Ono što je nama normalna kućna okolina, za Pihu odjednom postaje mjesto prepuno smrtonosnih zamki.

Već u samom traileru vidimo kako se djevojčica dovodi u opasne situacije, primjerice kad se zatvori u hladnjak ili zapali hranu pokušavajući je zagrijati u mikrovalnoj.

Indijski redatelj Vinod Kapri otkrio je da ga je za film inspirirala istinita priča o djetetu koje je 2014. godine u New Delhiju ostalo zarobljeno u stanu s mrtvim roditeljima, a film su neki proglasili “najviše uznemirujućim bolivudskim filmom”.

“Mogao sam priču ispričati iz perspektive roditelja, ali odlučio sam da je ispričam onako kako je Pihu doživljava. Nije bilo lako jer ne možete navesti dijete da glumi. Postavio sam kamere po cijelom stanu i pustio je da se ponaša kako joj je prirodno. S njom sam proveo dva mjeseca, postao sam dio obitelji”, ispričao je on u ranijem intervjuu.

Brojni gledatelji su na Twitteru komentirali kako im je ovo najstresniji film koji su ikad gledali.

“Možemo li razgovarati o Netflixovom Pihu? To je najstresnijih sat i pol koji sam doživio u životu.”

Index.hr