Naslovnica Crna Kronika U ukletom selu pronađena četiri leša, hicima u glavu likvidirao ih je...

U ukletom selu pronađena četiri leša, hicima u glavu likvidirao ih je profesionalac, a mještani znaju i zašto

Nezapamćen zločin poremetio je život u selu Jabukovac na sjeveroistoku Srbije. Na obiteljskom imanju u zaseoku Vratna pronađena su četiri tijela u lokvi krvi, a na osnovu položaja tijela i načina na koji su ubijeni, policija smatra da ih je likvidirao profesionalni ubojica.

Policija je u petak pronašla beživotna tijela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestrične Dragane Jozeljić (53). U svoje je žrtve ubojica ispalio ukupno deset hitaca.

Naručeno ubojstvo
Već danima čitava se regija pita tko je ubio obitelj, a i policija još uvijek tapka na mjestu. U tijeku je očevid na imanju, a češlja se svaki pedalj. Prikupljeni materijal poslan je na analizu u Beograd.

Srpski mediji neslužbeno doznaju da je obitelj najvjerojatnije likvidirao plaćeni ubojica, a četverostruko ubojstvo netko je naučio i dobro platio. Policija za sad još uvijek nema osumnjičenog, ali postoje jake indicije koje ukazuju na to da je ubojstvo naručeno.

Neslužbeno se doznaje i da je ubojica najprije ubio Raju dok je sjedio na traktoru. Prišao mu je s leđa, na metar razdaljine, a zatim izvukao pištolj. Prislonio mu je cijev pištolja na čelo i ispalio četiri hica iz neposredne blizine što je policija zaključila na osnovu opekotina od baruta oko rane.

Osumnjičeni prošli poligraf
Na isti način, prislanjanjem pištolja uz glavu ubijene su i njegova majka, sestra i sestrična. Rajina sestra Ljubinka malo je pomakla glavu pa joj je metak prošao kroz usnu, saznaju srpski mediji od policije. Dragica je usmrćena ispred trijema, pet metara dalje od sina, pokraj njenog tijela bilo je i Draganino tijelo, a sestra Ljubinka usmrćena je ispred kuće.

Na obavijesni razgovor pozvani su svi stanovnici sela. Ispitivali su ih jesu li vidjeli nekog nepoznatog i je li se neko nepoznato vozilo motalo po okolnim cestama. Nitko nije vidio ništa sumnjivo.

Mještani Jabukovca smatraju da su Kazimirovići ubijeni zbog novca. Iako su živjeli skromno, bili su imućni, a priča se da je Raja iskopao ćup pun zlata. Raja je zlato pronašao odavno, prilikom rada na njivi, kupio sef, stavio dukate u njega i ponovno ga sakrio ili zakopao u zemlju, pričaju mještani.

Četverostruki pogreb 
Međutim, u kući ništa nije taknuto, niti je ubojica nakon zločina izvršio premetačinu. Ubojica vjerojatno nije ni ulazio u kuću pa motiv nije trenutno koristoljublje.

Dvojica muškaraca, Rajin prvi susjed i kriminalac iz Brze Palanke sprovedeni su na poligrafsko testiranje, no oboje su prošli poligraf. Ispitani su svi s kojima je Raja imao nesuglasica oko njive i stoke. Čeka se forenzička analiza, no čahure nisu pronađene pa se smatra da ih je ubojica odnio sa sobom nakon zločina.

Raja ima sina koji s obitelji živi u Beču. S ocem nije u najboljim odnosima, no kada su mu javili za ubojstvo, pričaju mještani, došao je u Jabukovac i sada priprema četverostruki pogreb. Obitelj Rajine sestrične živi u Njemačkoj, no također će doći na sprovod koji je zakazan za četvrtak.