Naslovnica Crna Kronika Na graničkom prijelazu Karasovići djelatnici policijske postaje Grude zaplijenili 340 kg trave

Na graničkom prijelazu Karasovići djelatnici policijske postaje Grude zaplijenili 340 kg trave

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici policijske postaje Grude zajedno s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak.

Marihuanu je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika što je u njima kazao je da prevozi sportsku opremu momčadi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

U 15 godina zaplijenili dvije i pol tone marihuane
Po pronalasku droge, vozač je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza marihuane u Hrvatsku.

Na izvanrednoj konferenciji za medije o zapljeni su govorili načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, načelnik Policijske postaje Gruda Matko Klarić te predstavnici Carinske uprave.

– Ovo je druga najveća zapljena droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – rekao je načelnik Pavličević.

U posljednjih 15-ak godina PU dubrovačko-neretvanska zabilježila je 84 velike zapljene, od kojih je njih 10 s preko 50 kilograma marihuane. Ovom zapljenom ukupna količina zaplijenjene marihuane u posljednjih 15 godina porasla je na 2,5 tona.

Osim toga, kako ističu u PU dubrovačko neretvanskoj, mogu se pohvaliti i s 14,5 kg zaplijenjenog kokaina, 70 kg heroina i preko 40 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica dodao je kako je 40-godišnjak ulaznoj graničnoj kontroli iz pravca Crne Gore, pristupio u 15,25 sati dok je načelnik Postaje granične policije Gruda, Matko Klarić istaknuo kako je MCGP Karasovići izuzetno frekventan granični prijelaz, jedan od najvećih graničnih prijelaza u RH, te da njime dnevno prijeđe 20 tisuća putnika i pet tisuća vozila. Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić zaključio je da se radi o uspjehu koji je nastao kao rezultat zajedničkih aktivnosti policijskih i graničnih službenika koji rade u otežanim uvjetima, obzirom da su na susjednim graničnim prijelazima u tijeku građevinski radovi, te je iskazao nadu da su ovakvi događaji poticaj za postizanje još boljih rezultata.

abcportal