Naslovnica Crna Kronika Uhićen muškarac koji je platio 100.000 eura za ubojstvo rođenog brata

Uhićen muškarac koji je platio 100.000 eura za ubojstvo rođenog brata

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Tužiteljstva Unsko-sanske županije, a nakon opsežnih istražnih radnji, zadokumentirali osobu iz Bihaća inicijala R. B. (55) koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom podstrekavanje na ubojstvo iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 32. stav 1. i 2. KZFBiH.

 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Županijskog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tijekom današnjih aktivnosti uhićen.

Uhićena osoba se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažirao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanske županije, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala D. B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N. B. koje će za posljedicu imati određeni stupanj invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Uhićena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata Tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

 

Hercegovina.in