Naslovnica Politika Sejdo Komšić tvrdi da je Herceg Bosna zločinačka i pita Hrvate gdje...

Sejdo Komšić tvrdi da je Herceg Bosna zločinačka i pita Hrvate gdje im je pamet

Željko Sejdo Komšić, nelegitmni član Predsjedništa BiH proglasio je zločincima Hrvate koji obilježavaju Dan Herceg Bosne.

 

Pritom se osvrnuo i na izjave predsjednika Glavnog vijeća HNS-a Bože Ljubića, a s obzirom da čovjek priča bosanski jezik, izjavu mu s N1 prenosimo u cijelosti. – Projekat koji je proglašen, ne u BiH, nego u Haagu UZP-om vi zovete putokazom.

Gdje vam je pamet, ljudi? Kakav to jad i bijedu cijelom narodu navlačite na leđa. Meni se čini da politika koju vodi HDZ ne može biti gora politika po Hrvate. Vi se sada ponosite nečim što je proglašeno udruženim zločinačkim poduhvatom i kažete to je putokaz.

I hoćete da vas neko ozbiljno shvata i da nosite evropske vrijednosti, hoćete da kažete da ste za euroatlantske integracije, a ljudi iz tih vodećih zemalja vam govore ‘ne, naopako je to, pogrešno je’.

Evropska komisija vam pošalje mišljenje koje potpuno suprotno od onoga što Dragan Čović traži, govori upravo o ovom sistemu građanske države, i vi sve u kontru i još UZP proglasite vodiljom, cijelom jednom narodu svaljujete teret tog zločinačkog poduhvata i kažete vi brinete za narod. Gdje je tu pamet, to je nelogično, kontradiktorno, loše po Hrvate kao narod”, kazao je sarajevski pokvarenjak, nelegitimni član Predsjedništva BiH.