Naslovnica Sport Khabib morao skinuti sve sa sebe kako bi prošao vagu

Khabib morao skinuti sve sa sebe kako bi prošao vagu

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier uspješno su prošli vagu za glavnu borbu UFC 242 priredbe, koja će se u subotu navečer održati u Abu Dhabiju. Obojica su prvi ušli odraditi svoj posao i s identičnih 70 kilograma su prošli vagu.

Zanimljivo, dan uoči vaganja se pojavila informacija da Nurmagomedov ima problema sa skidanjem kilograma, no to se ispostavilo kao lažna informacija. Vjerojatno je imao manjih problema, s obzirom da je na službenom vaganju morao skinuti sve sa sebe da bi uspješno prošao vagu.

U poslijepodnevnim satima uslijedilo je i ceremonijalno vaganje, na kojem su obojica najavila pobjedu.

“Bila je ovo luda vožnja, koja sutra doživljava svoj vrhunac. Hvala svima koji ste došli ovdje. Sutra ću ujediniti ova dva pojasa i napustiti grad kao pravi prvak”, poručio je nakon ceremonijalnog sučeljavanja Dustin Poirier.

Nakon njega uslijedilo je i kratko obračanje prvaka.

“Hvala svim prijateljima koji su ovdje i svim prijateljima diljem svijeta. U dobroj sam formi i osjećam se jako dobro. Naporno sam trenirao posljednjih 100 dana za ovu borbu. Sutra ću nastaviti pisati povijest UFC-a.”

Dagestanac Nurmagomedov, koji je u srpnju proglašen najuspješnijim sportašem Rusije, trenutačno u karijeri ima savršeni omjer od 27 pobjeda i nula poraza. Ova borba označava njegov povratak u oktogon nakon suspenzije zbog tučnjave koju je započeo pored oktogona nakon borbe protiv Conora McGregora prošle godine u listopadu.