Naslovnica Crna Kronika Otkriveni detalji zašto je Rasim Demirović ubojicama u Hercegovini nudio 100.000 eura...

Otkriveni detalji zašto je Rasim Demirović ubojicama u Hercegovini nudio 100.000 eura za ubojstvo brata

Županijski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor Rasimu Demiroviću (55), kojeg su uhitili pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je naručio ubojstvo brata Ibrahima Demirovića Bajana.

Bihaćki odvjetnik Salih Hodžić kazao je da se obrana usprotivila ovom prijedlogu zatraživši mjere zabrane kretanja, napuštanja mjesta boravišta i kontaktiranja osoba koje su umiješane u slučaj.

-Osumnjičeni se i u policiji i u Tužiteljstvu branio šutnjom jer smatra da ništa nije uradio – kazao je za Avaz odvjetnik Hodžić, kojeg je angažirala Rasimova obitelj.

Rasimov pakleni plan osujetili su istražitelji Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao netko tko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana.

Također je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Kako Avaz saznaje od izvora bliskog istrazi, Rasim ne samo da nije imao para, nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Zbog ovog duga su se braća i svađala.

-Rasim je naručio ubojstvo Bajana da bi se, ustvari, riješio duga prema njemu – kazao je izvor iz istrage.

Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine.

Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a on i njegov sin voze skupocjena vozila. Biznis razvio na otkupu sekundarnih sirovina

Tužiteljstvo Unsko- sanske županije je u zahtjevu za određivanje pritvora navelo da se Rasim Demirović sumnjiči da je iz bezobzirne osvete obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da počini ubojstvo i nanese teške povrede.

-Osumnjičenom R. D. se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je u vremenskom periodu od veljače do travnja 2019. godine u više navrata pokušao anagažirati određeni broj osoba koji bi izvršili ubojstvo oštećenog B. D. i nanijeli teške tjelesne ozljede oštećenom N. D, za što je on bio spreman platiti sto tisuća eura- navedeno je u priopćenju Tužiteljstva USŽ.