Naslovnica Crna Kronika Dvojici uhićenih u akciji “Labos” predložena mjera pritvora

Dvojici uhićenih u akciji “Labos” predložena mjera pritvora

Postupajuća tužiteljica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu predložila je sarajevskom Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora Elvisu Brajloviću i Adisu Poturkoviću, koji su uhićeni u akciji “Labos”.

 

Ovu informaciju potvrdila jeza Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

– Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da bi boravkom osumnjičenih na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, kazala je Bavčić.

Brajlović i Poturković sumnjiče se za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su uhićeni u ponedjeljak, kada je policija na području Ilidže i Ilijaša pronašla dvije suvremene laboratorije za proizvodnju droge, a tom prilikom je oduzeto 350 stabljika marihuane.

– Napominjemo da se radi o najsuvremenijim i najvećim laboratorijima i opremi za laboratorije koji su, do sada pronađeni na području Sarajevske županije, a čija vrijednost zajedno sa oduzetom opojnom drogom iznosi oko 250.000 maraka. Svojim djelovanjem policijski službenici su spriječili navedene osobe u daljnjoj proizvodnji, prodaji i konzumiranju opojne droge, priopćeno iz MUP-a Sarajevske županije.

Dnevni list