Naslovnica Crna Kronika Policija u HNŽ-u za vikend imala tri uspješne intervencije oduzimanja droge

Policija u HNŽ-u za vikend imala tri uspješne intervencije oduzimanja droge

Policija je na području HNŽ-a imala tri intervencije za vikend gdje su oduzete određene količine droge. Dvije su bile na području Mostara, a jedna na području Konjica.

U petak 13. rujna oko 8:30 sati patrola policije je radeći po akciji “Počela je školska godina”, u blizini Osnovne škole Ilići , uočila vozilo marke “Peugeot” te ga pokušala zaustaviti.

Vozač se oglušio na naredbu patrole policije i krenuo je u bijeg lokalnim putem prema Žovnici gdje ga je patrola policije sustigla. Utvrđeno je da se radi o osobi D.L. (1994) iz Mostara koji je tom prilikom djelatnicima policije predao vrećicu sa bijelom praškastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Isti je lišen slobode i zadržan radi kriminalističke obrade. O svemu je upoznat tužitelj.

Isti dan oko 23:25 sati patrola policije je u naselju Miljkovići, prilikom obavljanja redovnih poslova, kraj puta primjetila mušku NN osobu kako stoji. Prilikom legitimiranja , utvrđeno je da se radi o M.O. (1978) iz Čitluka.

Isti je tom prilikom predao patroli policije prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila neutvrđena količina praškaste tvari koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Osoba lišena slobode i zadržana radi kriminaističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj.

U nedjelju 15. rujna oko 22:30 sati patrola policije je u mjestu Čelebići, općina Konjic, zaustavila i kontrolirala vozilo marke “VW Golf II” kojim je upravljao P.S. (1987).

Prilikom kontrole isti je dragovoljno predao jedan smotuljak u pvc foliji sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. O svemu je upoznat Odjel krim. policije i tužitelj

Tijekom vikenda iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području HNŽ-a, registrirano je 20 prijava, od čega 15 na području Mostara, na području Čapljine i Konjica po dvije te na području Neuma jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri prekršaja i to na području Mostara tri i na području Jablanice jedan.

Zabilježeno je i 15 prometnih nezgoda i to na području Mostara 10, na području Čapljine dvije, a na područjima Rame, Čitluka i Konjica po jedna u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne  ozljede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)