Naslovnica Kultura Čapljina: Jedinstvena gastro-turistička manifestacija “Uštipak fest”

Čapljina: Jedinstvena gastro-turistička manifestacija “Uštipak fest”

Pozivamo Vas na jedinstveni festival hercegovackih uštipaka uz degustaciju najboljih sireva, pršuta i vina Hercegovine. Uštipak fest je prvi festival posvećen tradicionalnim hercegovačkim uštipcima s ciljem promocije autohtonih jela Hercegovine.

Očekuje Vas, uz degustacije uštipaka, pršuta, sira i vina, mnoštvo iznenađenja i glazbeno-zabavni program uz grupu Trio gušt.

Vrijeme je da počnemo cijeniti domaću vrijednost i tradiciju gastro Hercegovine i zabavimo se zajedno! Vidimo se u Čapljini na Trgu Kralja Tomislava 28.09.2019. s početkom od 17:00. Ovo je događaj koji se ne propušta!

Fotografija UÅ¡tipak fest.

Ko o čemu baba o uštipcima.

Hercegovački uštipak kao suhoparna i posna hrana od davnina govori o skromnosti i neimaštini ljudi te surovoj i škrtoj prirodi hercegovačkog kraja. „Sirotinjsko jelo“ kako ga običavaju zvati, svojim postojanjem obilježio je povijest, tradiciju i kulturu življenja Hercegovine.
Spravljen od samo nekoliko sastojaka, zahvaljujući prijenosu s koljena na koljeno, očuvao se do današnjih dana i profilirao kao jedan od identiteta kulinarstva Hercegovine. Ideja o festivalu uštipaka “Uštipak fest” je nastala kroz degustiranje uštipaka diljem Hercegovine.
Na području Hercegovine postoji moštvo restorana, konoba, hotela… svi nude uštipke i kod svakoga su drugačiji ali uvijek vrhunskog okusa. Zašto onda ne iskoristiti to specifično jelo i pokrenuti korisnu turističku priču?

 

Uštipak fest